søndag 15. januar 2012

Curry med scampi og ananas

Ideen til denne oppskriften fant jeg i en ny kokebok:


Oppskriften i boken er egentlig med hummer, men det var litt for ekstravagant på en helt vanlig fredag, så jeg byttet ut hummeren med scampi og gjorde noen andre justeringer også. Det ble kjempegodt, og den friske ananasen ga en deilig syrlighet og sødme til den sterke curryen. 

Ingredienser:

1 boks kokosmelk
2 ss red curry paste
1 ss fiskesaus
1 ss sukker
1/2 frisk ananas
300 gram skrelt scampi
3 kaffirlimeblader (2 grovrevet og 1 finhakket)
1 ss tamarindpuré
En stor neve thaibasilikumblader
Frisk rød chili til pynt


Fremgangsmåte:
Skjær ananasen i munnfullstore biter og skrell scampien.


Varm litt olje i en wok og stek curry pasten raskt før du tilsetter kokosmelken. Ha i fiskesaus og sukker, og la dette stå og putre i 4-5 minutter.


Tilsett deretter frisk ananas i biter og kok videre til ananasen mørner. Ha i scampi, de grovrevne kaffirlimebladene, tamarindpuré og basilikumblader. La det hele surre i 5-6 minutter og server med masse ris. Dryss over finrevet kaffirlimeblad og finsnittet chili.


Hot, red curry med scampi og frisk ananas







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar