onsdag 14. desember 2011

Massaman Curry

Massaman curry er en sør-thailandsk rett med muslimsk opprinnelse som minner mer om indisk enn thailandsk mat. Den er ofte laget med biffkjøtt, men her bruker jeg kylling. Oppskriften krever færre spesialingredienser enn andre curryer. Kjøp et glass massaman currypaste og en flaske fiskesaus neste gang du går forbi en Thai-sjappe, og du er good to go. Mange tenker sikker at soyasaus er "det asiatiske saltet", men i Thailand er det fiskesaus som gjelder. Et råd bare: Ikke lukt på den! Har i hvert fall hørt at det ikke er noe særlig. Selv har jeg fulgt rådet og holder alltid pusten når jeg åpner flasken, som forresten er et mysterium i seg selv. Hva er det egentlig oppi? Velger å leve i uvitenhet, for tror det er litt med fiskesaus som med pølser - Du vil helst ikke vite hva den er laget av!

Ingredienser til fire personer:
1-2 ss massaman curry paste
5 store poteter
2 store løk
3 kyllingfileter
1-2 bokser kokosmelk
Et par spiseskjeer fiskesaus
Ca. 2 ss sukker
En håndfull peanøtter med skall

Fremgangsmåte:
Skrell løken, del den i to og del hver halvdel i fire.

Skrell potetene, skjær dem i to på langs og del hver halvdel i fire eller seks biter. 




Få noen andre til å ta av skallet på peanøttene - det er skikkelig kjedelig! Rist peanøttene på svak varme i en tørr panne til de begynner å få farge.
















Varm nøytral olje i en wokpanne og ha i en god spiseskje eller to med massaman curry paste. Ha i litt kokosmelk slik at currypasten ikke svir seg. Tilsett deretter kylling i biter og stek den kjapt før du har i en boks kokosmelk.


Hvis du vil ha mye saus kan du helle i enda en boks, men det er ganske mye fett i kokosmelk, så hvis du er opptatt av slikt kan du heller fylle den tomme boksen med vann og helle i dette også. Det blir like godt, men litt sunnere (og litt billigere). Tilsett løk og poteter i biter, krydre med fiskesaus og sukker og la det hele småkoke til potetene er møre.



Ha i ristede peanøtter og server med nykokt ris.  Øl er et must, og i tilfelle brannslukking er det greit med et glass vann også. Spises, som all annen thaimat, med skje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar