Ingredienser til fire personer:
1-2 ss massaman curry paste
5 store poteter
2 store løk
3 kyllingfileter
1-2 bokser kokosmelk
Et par spiseskjeer fiskesaus
Ca. 2 ss sukker
En håndfull peanøtter med skall
Fremgangsmåte:
Skrell løken, del den i to og del hver halvdel i fire.
Skrell potetene, skjær dem i to på langs og del hver halvdel i fire eller seks biter.
Få noen andre til å ta av skallet på peanøttene - det er skikkelig kjedelig! Rist peanøttene på svak varme i en tørr panne til de begynner å få farge.
Varm nøytral olje i en wokpanne og ha i en god spiseskje eller to med massaman curry paste. Ha i litt kokosmelk slik at currypasten ikke svir seg. Tilsett deretter kylling i biter og stek den kjapt før du har i en boks kokosmelk.
Hvis du vil ha mye saus kan du helle i enda en boks, men det er ganske mye fett i kokosmelk, så hvis du er opptatt av slikt kan du heller fylle den tomme boksen med vann og helle i dette også. Det blir like godt, men litt sunnere (og litt billigere). Tilsett løk og poteter i biter, krydre med fiskesaus og sukker og la det hele småkoke til potetene er møre.
Ha i ristede peanøtter og server med nykokt ris. Øl er et must, og i tilfelle brannslukking er det greit med et glass vann også. Spises, som all annen thaimat, med skje.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar