Denne oppskriften er hentet fra en Jamie Oliver-bok og er virkelig enkel.
Per person beregner man:
100 gram semolianmel/durumhvetemel
1 egg
Hell melet i en bakebolle, lag en grop og knekk i eggene. Arbeid deigen sammen med hendene og løft deigklumpen ut av bollen når den er passe fast. Kna den videre på melet bakebord til du har en fast klump, det er mye lettere å kna på bordet en oppi bollen. Pakk klumpen inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst en halvtime. Ta deigen ut og kna den på nytt på melet bakebord. Det beste er å bruke en pastamaskin, for det er vanskelig og tidkrevende å få deigen tynn nok med en vanlig kjevle. Har du ikke en pastamaskin, få i det minste kjæresten eller en annen lettlurt sjel til å gjøre jobben!
Når deigen er så tynn som du får den, kan du forme den til spaghetti, tagliatelle, lasagneplater, ravioli, tortellini eller hva du måtte ønske. Hvis du lager spaghetti eller tagliatelle må du henge den til tørk mens du lager resten. Hvis man ikke tilfeldigvis har en tørkesnor eller annet handy opplegg på kjøkkenet kan man henge pastaen over en ren stolrygg eller en golfkølle (også en typisk støvsamler) som man legger under noe tungt, for eksempel bøker, på kanten av et bord. Hvis spaghettitrådene er veldig lange er det en viss fare for at de ryker mens de henger til tørk, så hold et øye med dem slik at ikke hele middagen har tatt turen innom gulvet før servering.
Når alt er ferdig kokes pastaen i rikelig med lettsaltet vann i et par minutter.

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar