mandag 5. desember 2011

Phat Thai

Det som er digg med denne retten er at du får kjøpt alle ingrediensene på supern, men likevel smaker den skikkelig av Thailand.

Hemmeligheten er å ikke ha for mye i woken på en gang, for da kan man skyve nudlene til den ene siden mens man steker eggene lett på den andre før man hakker dem opp og blander dem sammen med nudlene. Hvis eggene ikke blir stekt slik på forhånd, men bare knekkes rett over nudlene, kan man fort ende opp med en udelikat masse av nudler dekket av en halvstekt eggeblanding. Og det vil man jo ikke ha! Wokpannene i Thailand er veldig fine å bruke siden de er runde under og man dermed kan plassere dem silk at de er mer eller mindre utsatt for varme. Er du så heldig å ha gasskomfyr blir jobben enkel!


Med en vid wokpanne er det enkelt å steke egget for seg på en side og holde nudlene på den andre 
Til 2 personer trenger du:

100 g smale risnudler
100 g kylling i biter (kan byttes ut med scampi)
40 g tofu i biter (kan sløyfes)
20 g gressløk eller vårløk kuttet i lengder à 3 cm
60 g bønnespirer
2 ss hakket hvitløk
2 egg
4 ss matolje
3 ss østerssaus
1 ss fiskesaus
2 ss sukker
ca. 4 dl. vann

Fremgangsmåte:

Stek tofuen først (hvis du skal ha det). Tilsett hvitløk og stek til du kjenner den liflige lukten. Deretter har du i kyllingen og steker til den er ferdig. Ha i vann og nudler og rør om et minutt. Krydre med østerssaus, fiskesaus og sukker. Bland alt godt sammen og skyv det til den ene siden av woken. Knekk i eggene på den ledige delen av woken, la dem stivne litt og hakk dem deretter opp med sleiven før du blander alt sammen sammen. Tilsett bønnespirer og gressløk, rør om og server med hakkede ristede peanøtter og en limebåt.

Phat Thai til venstre, tom yum til høyre

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar