Ta det helt med ro, dette er ikke Uncle Bens sursøte saus på glass med grillkylling, men en frisk og lett rett som lages i en fei i wokpannen med knasende sprø ingredienser. Vær rask når du først starter å woke slik at agurken holder på sprøheten.
Ingredienser til 4 personer:
2 kyllingfileter eller så mange scampi du vil
2-3 hvitløksbåter
1-2 løk delt i fire
3-4 tomater delt i fire
3/4 agurk delt i store terninger
1/2 fersk ananas i store biter eller 1-2 små bokser hermetisk ananas
3 stilker vårløk kuttet i 3 cm lange biter
1-2 ss fiskesaus
2-3 ss sukker
2-3 ss østerssaus
2-3 ss ketchup
1 dl vann
Fremgangsmåte:
Fres hvitløken i olje og tilsett kylling. Hvis du bruker scampi i stedet venter du med å tilsette den til slutt. Tilsett løk, ananas, tomater, agurk og rør godt. Hvis du bruker hermetisk ananas kan du helle i saften også, men i så fall må du droppe sukkeret. Hell i vannet og krydre med sukker (evt), østerssaus, fiskesaus, ketchup og rør igjen. Tilsett scampi nå hvis du skal det. Sprinkle over vårløk og server med nykokt ris.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar