
Ingredienser til 4 personer:
400 g spaghetti
900 g blåskjell eller hjerteskjell
2 ss olivenolje
2 fedd finhakket hvitløk
1 ts friske timianblader
1 1/2 dl hvitvin
400 g gode hermetiske tomater
1 ss hakket frisk persille
salt og pepper
Fremgangsmåte:
Skyll skjellene godt i en stor bolle i flere runder med kaldt vann, ellers ender du opp med en sandete saus. Trekk ut skjegg og andre ting du ikke har lyst til å spise. Kast knuste og åpne skjell. Kok skjellene under lokk på sterk varme uten noen tilsetninger, ikke vann, ikke salt, ingenting! Etter 3-4 minutter har skjellene åpnet seg. Sil skjellene og ta vare på kraften, den er gull verdt.
Varm oljen i en gryte og stek løken på svak varme til den er myk og blank, ca. 10 min. Tilsett hvitløk og timian og stek i et halvt minutt før du tilsetter hvitvin. Nå er det på tide å skru opp varmen og la dette koke inn til en sirupsaktig saus. Tilsett deretter tomatene og skjellkraften. Legg på lokk og la sausen surre i 15 minutter med lokk og 15 minutter uten lokk. Krydre med salt og pepper. Når pastaen er kokt har du skjellene i tomatsausen og varmer det hele i 2-3 minutter. Tilsett hakket persille og hell sausen over nykokt pasta.
Tips:
Hvis du bare vil spise blåskjell kan du koke skjellene på samme måte og spise dem med f.eks. brød og aioli til. I så fall bør du ta vare på kraften og bruke den senere i en saus eller fiskesuppe.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar